Компот із слив, приготований методом подвійного заливки – це просто, швидко і смачно. Поклали сливи у підготовлену банку, додали цукор і корицю, залили окропом, витримали трохи часу, потім злили воду, закип’ятити знову, залили і закатали. Кількість цукру в компоті регулюйте на ваш смак і залежно від смаку злив. Кориця надає компоту неповторний аромат, який ідеально поєднується зі сливою.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 – 150 гр.
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
- Вода – 500 – 600 мл
- Кориця – 1 паличка
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту із слив в 1 літрових банках на зиму. Сливи промиваємо в теплій проточній воді, видаляємо листя і плодоніжки. Викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони трохи обсохнули.
Банку для компоту промиваємо питною содою і добре споліскують проточною водою. Потім стерилізуємо банку над парою протягом 3-5 хвилин. У простерилизованную банку викладаємо підготовлені сливи.
Насипаємо в банку цукровий пісок і додаємо паличку кориці.
Заливаємо вміст банки окропом спочатку до половини, даємо постояти близько хвилини, потім до горлечка банки. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб зливу продезинфицировалась, цукор розчинився, а кориця наситила компот своїм приголомшливим ароматом.
Після закінчення часу кришку з банки знімаємо, надягаємо насадку з отворами і зливаємо компот в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо вміст до кипіння і знову наливаємо у банку. Щільно закорковуємо банку кришкою.
Баночку з компотом перевертаємо догори дном, перевіряємо на герметичність, вкриваємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо компот в темне прохолодне місце на зберігання.
Компот із слив Компот із слив з кісточками Компот із слив з лимонною кислотою Сливи на зиму