Неймовірно красивий з естетичної точки зору компот, який обволікає кімнату світлом. Стигла жовта слива разом з соковитими яблуками стане відмінною заміною привізним фруктів і купівельними соків. Також не може не порадувати сам процес приготування, який у свою чергу максимально зрозумілий і простий.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Зливу жовта – 500 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 – 1,5 склянки
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати компот з жовтої сливи та яблука на зиму на 3 літрову банку легко! Яблука спочатку обдаємо окропом, потім їх ретельно промиваємо і відставляємо в сторону. А поки переходимо до зливі.

Її також добре промиваємо і за необхідності замочуємо, щоб плоди напевно були чистими.

Всі фрукти нарізаємо невеликими шматочками і засипаємо цукровим піском. Таким чином, постоявши хвилин 30, вони зможуть пустити сік.

Після чого відправляємо на вогонь каструлю з водою, доводимо рідину до кипіння і опускаємо в неї підготовлені плоди. Після закипання варимо максимум хвилин 5.

Паралельно з підготовкою інгредієнтів стерилізуємо попередньо промиті з содою банки. Їх можна відправляти в духовку, мікрохвильову піч або простерилізувати з використанням пари. Гарячий компот розливаємо в підготовлені банки і за бажанням ще стерилізуємо, опустивши в каструлю з киплячою водою.

Приємного вам апетиту!

Компот з жовтих слив Компот з яблук на зиму Компот із слив Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму Компоти Сливи на зиму