Зелений виноград зміцнює серцевий м’яз і корисний тим, хто хоче зменшити кількість холестерину в організмі. Також виноград протистоїть утворенню пухлин молочних залоз та лейкемії.
Інгредієнти: на 2 л.
- Виноград – 400 – 500 гр.
- Вода – 1.5 л
- Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
- Кориця – 1 шт.
- Лимонна кислота – 2 щіпки
Процес приготування:
Щоб приготувати компот із зеленого винограду на 2-літрову банку на зиму, виноградні грона викладаємо в друшляк і вимиваємо їх, позбавляючи від пилу і бруду. Коли зайва рідина стече, знімаємо плоди з гілочок і відразу ж відкидаємо гнилі і зіпсовані виноградини.
Вибираємо для закачування напою 2-літрову банку. Якщо ємність не має тріщин і відколів, очищаємо її содою і промиваємо. Після стерилізації викладаємо в банку виноград так, щоб він заповнив 1/3 ємності. Кладемо паличку кориці.
Тепер потрібно приготувати заливку для компоту. Вливаємо необхідну кількість води в каструлю і додаємо в неї лимонну кислоту і цукор. Доводимо сироп до кипіння. У процесі варіння помішуємо солодку суміш.
Заливаємо сиропом виноград в банку. Накриваємо тару кришкою. Тепер нам знадобиться каструля з високими бортиками, дно якої потрібно застелити рушником. Ставимо на рушник банку з компотом. Наливаємо воду до «плічок» ємності. Доводимо воду до кипіння на великому вогні, потім зменшуємо вогонь і продовжуємо стерилізувати компот 10 хвилин.
Потім плиту необхідно буде виключити і дістати банку з напоєм. Закатуємо компот і перевертаємо тару дном вгору. Закутуємо. Коли узвар охолоне, банку потрібно буде перенести в комору.
Смачного!