Абрикосовий компот з лимоном і апельсином – це смачна заготівля на зиму, яка подарує вам холодним зимовим вечором спогади про тепле сонячне літо. Смачні медові абрикоси в поєднанні з цитрусовими чимось нагадують смак фанти. Із зазначених інгредієнтів у нас вийде одна трилітрова банка компоту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 10 – 15 шт.
  • Апельсин – 0.25 шт.
  • Лимон 0.25 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1.5 – 2 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів, апельсина і лимона на зиму? Для приготування компоту вибираємо стиглі абрикоси, які добре тримають форму. Промиваємо під проточною водою, даємо трохи стекти воді.

Кожен абрикос за допомогою гострого ножа поділяємо на дві половинки і дістаємо кісточку.

Цитрусові добре промиваємо під теплою водою і обдаємо окропом. Лимон вибираємо тонкокожий, так як для закачування ми будемо використовувати його разом з шкіркою, а товста шкірка може гірчити.

Апельсин і лимон нарізаємо невеликими шматочками.

На дно чистої сухої банки кладемо часточки апельсина і лимона, зверху викладаємо половинки абрикосів і насипаємо цукор.

ставимо На вогонь каструлю з водою і доводимо до кипіння.

Після того, як вода закипіла, заливаємо крутий окріп в банку з фруктами до самого горлечка і даємо постояти 1-2 хвилини, щоб банки вийшов весь повітря.

Закриваємо банку прокип’яченої кришкою і перевертаємо банку догори дном. Закутуємо банку махровим рушником і залишаємо до повного остигання, після чого прибираємо закатку на зберігання в темне місце.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів з лимоном на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Фанта з абрикосів і апельсинів на зиму