Коли кабачків багато і шкода їх викинути, можете приготувати з них компот, додавши абрикоси. Напій ароматний і ніжний. У вас вийде альтернатива магазинним соків з хімією. Смак кабачків в цьому компоті буде схожий на ананас. Готується компот без стерилізації. Він добре зберігається за рахунок високого вмісту цукру.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки (середні) – 1 шт.
  • Абрикоси – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 2.5 л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з абрикосів і кабачків? Зваріть в каструлі сироп з води, цукру і лимонної кислоти, розрахованих на одну трилітрову банку. Сироп поваріть на маленькому вогні протягом 3-5 хвилин.

Кабачок помийте, обсушіть серветкою і очистіть від шкірки овочечисткою. Потім наріжте його на півкільця, видаляючи м’якоть з насінням.

Абрикоси помийте і, розрізаємо на половинки, видаліть кісточки.

Стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки. Нарізані абрикоси і кабачок перекладіть в банки. Залийте їх звареним сиропом і банки відразу загорніть стерильними кришками.

Потім банки з компотом з абрикосів і кабачків переверніть на кришки і накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Заготовки на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів на зиму