Повний смаку і легкості напій, який влітку буде освіжати, а взимку – насичувати вітамінами. Готується такий компот просто, а зберігається дуже добре, що робить його ідеальним для заготівлі на зиму.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 200 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Абрикоси – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груші, яблук і абрикосів на зиму. Абрикоси промиваємо й обсушуємо, після чого викладаємо їх в простерилизованную банку.

Яблука з грушами також промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо до абрикосам.

Заливаємо в банку крутий окріп, накриваємо кришкою і закутуємо пледом. В такому стані залишаємо банку на 15 хвилин.

Виливаємо воду в каструлю.

Перед тим, як вода закипить, засипаємо в каструлю цукор і залишаємо сироп кипіти протягом 3 хвилин.

Заливаємо сироп назад у банку, закорковуємо її і залишаємо остигати під ковдрою в перевернутому стані. Готовий компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів на зиму Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компот з яблук на зиму