Абрикос – універсальний фрукт, який поєднується з безліччю інших плодів, таких як лайм, апельсин, вишня і навіть м’ята. У даному рецепті пропонується приготувати напій, дуже нагадує фанту, з додаванням лимона, який додасть особливу кислинку, завдяки якій смак абрикоса стане ще насичення.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Лимон – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати компот з абрикосів з кісточками і лимоном? Головний інгредієнт – абрикоси, ретельно промиваємо й обсушуємо. Плоди можна розділити на половинки і видалити кісточки, а можна залишити цілком. Дуже цікавий компот виходить, коли одна половина фруктів нарізана, а друга половина залишається недоторканою.
Трилітрові банки стерилізуємо будь-яким зручним способом, насухо витираємо або даємо висохнути самостійно і заповнюємо плодами.
Лимон також промиваємо та нарізаємо тонкими кругляшками, товщина не повинна перевищувати 1 сантиметра.
Нарізаний цитрус, відправляємо слідом за абрикосами, в банку.
В цей час кип’ятимо воду в каструлі або чайнику і заливаємо в забруднену тару. Залишаємо прогріватися мінімум на 35 хвилин, прикривши зверху стерильною кришкою.
Через півгодини, зливаємо абрикосово-лимонну воду назад в каструлю, додаємо цукровий пісок, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варіння продовжуємо близько 3-4 хвилин, постійно помішуючи.
Готовий сироп акуратно розливаємо по банках і відразу ж закатуємо.
Після, тару перевертаємо верх дном, накриваємо рушником або щільною тканиною і даємо охолонути.
Наш компот готовий. Зберігаємо в прохолодному місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені.
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму