Компот з абрикосів з кісточками з лимонною кислотою – це чудовий напій, заготовлений своїми руками на зиму з ароматних абрикосів, які визріли під променями теплого літнього сонця. У міру солодкий, з нотками кислинки, які надає компоту додана під час заготівлі лимонна кислота, з приголомшливим ароматом абрикосів. Заготовляючи на зиму баночку такого смачного напою, ви запасаєтеся не тільки компотом, але і жменею смачних стиглих абрикосів, які після відкупорювання баночки можна використовувати в якості наповнювача до сиру і йогурту, начинки в домашню випічку або ж просто поласувати цим чудовим фруктом.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 8 – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
  • Вода – 600 – 700 мл

Процес приготування:

Як приготувати компот з абрикосів з кісточками з лимонною кислотою? Для заготівлі компоту на зиму ми відбираємо щільні абрикоси, можна трохи недоспелые. Так як в процесі заготівлі абрикоси будуть піддаватися стерилізації – використання м’яких і перестиглих плодів не рекомендується, вони втратять свою форму, а компот вийде каламутним. Абрикоси промиваємо під струменем теплої проточної води і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Банки для компоту необхідно добре промити питною содою, стерилізувати їх немає необхідності. Укладаємо обсохлі абрикоси в підготовлені банки і засипаємо цукром.

чайник наливають чисту відфільтровану воду і ставимо на вогонь. Доводимо воду до кипіння, знімаємо з вогню і розливаємо по банках.

Банки з компотом ставимо в глибоку каструлю, на дно якої встелена бавовняна серветка і наливаємо в каструлю теплу воду так, щоб вона покрила банки до плічок.

Прикриваємо банки закаточними кришками і ставимо каструлю на середній вогонь. Доводимо воду в каструлі до кипіння, зменшуємо вогонь і стерилізуємо компот протягом 10-15 хвилин. В кінці стерилізації в банку додаємо лимонну кислоту і знімаємо каструлю з вогню.

Банки з простерилизованным компотом за допомогою прихватов акуратно виймаємо з води і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, прикривши їх теплим пледом.

Баночки з готовим компотом прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце, де вони можуть зберігатися протягом декількох місяців. Тривалий час компот з кісточками зберігати не рекомендується, так як він насичується шкідливими речовинами, які виділяються з кісточок.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму