Агрус вдало поєднується з апельсином. Цитрус доповнює його свіжістю і ароматом. Такий компот стане в нагоді в спекотні літні дні, коли хочеться вгамувати спрагу ароматним освіжаючим напоєм. У процесі підготовки плодів важливо ретельно промити апельсин і обдати його окропом, щоб шкірка не гірчила в готовому компоті. Всі кроки приготування представлені нижче.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Аґрус – 400 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з агрусу і апельсина на зиму? Ягоди агрусу перебираємо, видаляємо випадкове сміття і екземпляри з пошкодженнями. Хвостики зрізаємо маленькими ножицями. Підготовлені ягоди ретельно промиваємо і покласти в друшляк, щоб рідина стекла.

Апельсин промиваємо щіткою під проточною водою. Перешкодимо його в глибоку миску і заливаємо окропом. Витримуємо одну-дві хвилини і зливаємо воду.

Цитрусові даємо трохи охолонути й нарізаємо його на кружечки товщиною п’ять-сім міліметрів.

Банки ретельно миємо і стерилізуємо.

Укладаємо в них ягоди агрусу і гуртки апельсина, намагаючись рівномірно розподілити сировину. Можна просто покласти все зазначене кількість плодів в одну банку об’ємом три літри – це зручніше і швидше.

Заливаємо банки з сировиною окропом, витримуємо п’ять хвилин і зливаємо воду в каструлю.

В злиту воду додаємо цукровий пісок і ставимо на плиту. Доводимо сироп до активного кипіння і знімаємо з плити.

Заливаємо сироп у банки з плодами і відразу закатуємо стерильними кришками.

Перевертаємо банки догори дном для перевірки герметичності і даємо їм повністю охолонути. Охолоджені банки з компотом прибираємо в прохолодне і темне місце для зберігання. Рекомендується вживати в їжу протягом року.

Приємного апетиту!

Агрус з апельсином на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу на зиму