Компот, приготований з домашніх яблук, власноруч зібраних з дерев – це смачний і ароматний напій, особливо з додаванням смородини та агрусу. Байдужими не залишаться ні дорослі, ні діти!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 7 – 9 шт.
  • Смородина червона – 1 жменя
  • Агрус – 1 – 1.5 жменю
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з ранеток і смородини на 2-літрову банку на зиму? Агрус промиваємо і відрізаємо хвостики з допомогою кухонних ножиць. Можна використовувати, як зелені ягоди, так і червоні, в залежності від ваших уподобань.

Жменю отчищенного агрусу висипаємо в чисту тару (стерилізація не потрібна, достатньо ретельно промити і обдати окропом), ягода повинна заповнювати, приблизно 1/8-1/6 банки.

Ранетки також готуємо: промиваємо, видаляємо ніжку і відправляємо слідом за агрусом.

Кілька гілок червоної смородини (можна також використовувати і чорну), не відокремлюючи від гілки, додаємо в банку. Саме ці ягоди додадуть компоту неповторну кислинку і смак.

виливаємо В каструлю 2 літри води, доводимо до кипіння і засипаємо 300 грам цукру. Ретельно перемішуємо і кип’ятимо на повільному вогні не більше 3 хвилин.

Заливаємо киплячим сиропом наповнені фруктами і ягодами банки, але робити це слід з особливою обережністю і розливати рідину тонким струменем, щоб уникнути розтріскування тари.

Готовий компот закатуємо, перевертаємо і накриваємо рушником до повного охолодження. Далі прибираємо в темне прохолодне місце. Приємного апетиту!

Компот з агрусу і смородини на зиму Компот з агрусу на зиму Компот із смородини Компот із червоної смородини і агрусу Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму