Помиті ягоди поміщаються в банку і заливаються цукровим сиропом. Всі закочується і перевертається догори дном. Компот закутується в ковдру і остигає. Потім він відправляється на зберігання в льох. Виходить дуже смачний і в міру солодкий напій.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ірга – 400 гр.
  • Аґрус – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з ірги з аґрусом на зиму? Банку для компоту добре миємо і стерилізуємо зручним способом. Кришку кип’ятимо у воді протягом 10 хвилин. Іргу перебираємо, прибираємо гілочки, листя і гнилі ягоди. Потім ретельно промиваємо її і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся вода. Від агрусу відокремлюємо плодоніжки і також промиваємо.

Перекладаємо ягоди ірги та аґрус в чисті простерилізовані банки.

В глибоку каструлю наливаємо питну воду, додаємо цукровий пісок, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Періодично помішуємо і знімаємо з вогню, коли цукор повністю розчиниться.

Переливаємо цукровий пісок в банки я иргой і аґрусом, наповнюючи їх до горлечка. Накриваємо їх кришками і закатуємо. Потім перевертаємо банки догори дном, закутуємо рушником або ковдрою і даємо повністю охолонути.

Тепер ставимо банки з компотом у темне прохолодне місце, в якому він буде зберігатися. Взимку відкриваємо напій, розливаємо по склянках і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Компот з агрусу Компот з агрусу на зиму Компот з ірги Компот з ірги на 3-х літрову банку на зиму Компот з ірги на зиму Компоти