Компот з агрусу з апельсином – це не тільки освіжаючий смак, але і заряд бадьорості на цілий день. Не можна не відзначити, що цей напій славиться вмістом великої кількості вітамінів, крім того, приготувати його простіше простого.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 4 л
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Аґрус – 3 склянки

Процес приготування:

Готувати компот з агрусу з апельсином легко! Ретельно промиваємо апельсин. Очищати від шкірки цей фрукт ми не будемо, тому відразу після того, як промили, нарізаємо кільцями.

Тепер займемося підготовкою аґрусу. Для цього кілька разів його необхідно змити проточною водою. Після цього відкидаємо аґрус на друшляк для того, щоб позбутися від зайвої рідини. Далі потрібно видалити у агрусу вусики і плодоніжки.

На дно стерилізованих банок викладаємо агрус кільця апельсина. В окремій каструлі закип’ятіть воду, висипте в неї цукор, помішуйте до повного його розчинення. Потім відразу залийте киплячим сиропом вміст банки і загорніть їх.

банки Переверніть догори дном і залиште в такому положенні до тих пір, поки вміст банки повністю не охолоне.

Агрус з апельсином на зиму Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу на зиму Компоти