Хочу запропонувати приготувати ароматний компот з агрусу на зиму без стерилізації. Напій готується швидко і просто. Смачний компот доставить вам неповторне задоволення.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Аґрус – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • М’ята свіжа – 3 гілки
  • Меліса – за смаком

Процес приготування:

Готувати компот з агрусу на зиму без стерилізації просто! Відміряйте необхідну кількість ягід аґрусу, викладіть на сито, ретельно промийте. Закип’ятіть воду, на кілька хвилин опустіть ягоди агрусу в окріп.

дайте стекти Зайвої рідини. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Агрус викладіть в стерильні банки. Апельсин, мелісу лимонну і м’яту ретельно вимийте.

Вимитий апельсин розрізати на кружечки. У банку додайте кілька кружечків апельсина. Кількість апельсина регулюйте за власним смаком. Додайте кілька листочків лимонної меліси і м’яти. Налийте приблизно 1,5-2 літри питної води в каструлю, всипте необхідну кількість цукрового піску і доведіть до кипіння.

Підготовленим сиропом залийте банки і накрийте стерильними кришками. Банки з компотом з агрусу обережно загорніть закаточной машинкою. Переверніть банку з компотом догори дном і накрийте кухонним рушником. Повністю остудіть в такому вигляді, а потім перемістіть його в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Агрус з апельсином на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу з м'ятою Мохіто Компот Мохіто з агрусу на зиму Компоти