Додавання апельсина в компот з агрусу незвично перетворює смак цього напою. Смак також залежить від кількості визначених у банку плодів: чим їх більше, тим насиченіший смак. Очищати агрус від хвостиків не обов’язково, адже ягоди ніхто не їсть. Готується компот медом і способом дворазового заливки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Аґрус – 400 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Апельсин – 1 шт.
- Вода питна – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з агрусу з апельсином на зиму? Ягоди агрусу переберіть від сміття. Хвостики не видаляйте. Потім агрус ретельно кілька разів промийте холодною водою.
Апельсин промийте зі щіточкою, щоб видалити з поверхні всі хімікати
Наріжте його разом з шкіркою на тонкі кружечки. По можливості, видаліть з апельсина кісточки.
Банку для компоту добре промийте і обшпарте окропом.
Потім у неї укладіть агрус і апельсинові кружечки. Залийте фрукти окропом, заливаючи банку до самого верху. Банку прикрийте прокип’яченої кришкою і залиште на 10 хвилин.
Потім воду з банки перелийте в каструлю, додайте розраховане кількість цукру зваріть сироп.
Гарячим сиропом залийте агрус і апельсин в банку і відразу закатайте. Потім компот переверніть кришку, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Пийте на здоров’я!