Аґрус, особливо зелений, на смак добре поєднується з лимоном. Такий компот можете закатати в банки на зиму, а можете охолодити в холодильнику і відразу пити. Він порадує вас своїм освіжаючим смаком і красивим кольором. В цей компот додамо трохи м’яти.


Інгредієнти: на 1 л.

  • зелений Аґрус – 250 гр.
  • Лимон – 3 гуртка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • М’ята свіжа – 2 гілки
  • Вода – 0.5 – 0.8 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з агрусу з лимоном? У ягід аґрусу ножицями видаліть хвостики. Потім ягоди добре промийте холодною водою. Помийте гілочки м’яти і лимон. Будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки.

Лимон наріжте на кружечки, а потім на шматочки. У м’яти обірвіть листи з гілочок.

Стерильні баночки заповнити на 1/3 об’єму підготовленим аґрусом. Покладіть в кожну баночку нарізаний лимон і листочки м’яти.

В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду і залийте їм баночки з ягодами. Накрийте банки кришками і залиште на 5 хвилин.

Після закінчення цього часу воду з баночок перелийте в каструлю і знову закип’ятити. В кожну баночку насипте розраховане кількість цукру. Повторно залийте окропом аґрус, заповнюючи баночки до самого верху і компот відразу закатайте. Баночки остудіть в перевернутому стані і під теплим пледом, а потім перенесіть на зберігання.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Компот з агрусу з м'ятою і лимоном Компот з агрусу на зиму Компоти