Аґрус, особливо зелений, на смак добре поєднується з лимоном. Такий компот можете закатати в банки на зиму, а можете охолодити в холодильнику і відразу пити. Він порадує вас своїм освіжаючим смаком і красивим кольором. В цей компот додамо трохи м’яти.
Інгредієнти: на 1 л.
- зелений Аґрус – 250 гр.
- Лимон – 3 гуртка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- М’ята свіжа – 2 гілки
- Вода – 0.5 – 0.8 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з агрусу з лимоном? У ягід аґрусу ножицями видаліть хвостики. Потім ягоди добре промийте холодною водою. Помийте гілочки м’яти і лимон. Будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки.
Лимон наріжте на кружечки, а потім на шматочки. У м’яти обірвіть листи з гілочок.
Стерильні баночки заповнити на 1/3 об’єму підготовленим аґрусом. Покладіть в кожну баночку нарізаний лимон і листочки м’яти.
В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду і залийте їм баночки з ягодами. Накрийте банки кришками і залиште на 5 хвилин.
Після закінчення цього часу воду з баночок перелийте в каструлю і знову закип’ятити. В кожну баночку насипте розраховане кількість цукру. Повторно залийте окропом аґрус, заповнюючи баночки до самого верху і компот відразу закатайте. Баночки остудіть в перевернутому стані і під теплим пледом, а потім перенесіть на зберігання.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Компот з агрусу з м'ятою і лимоном Компот з агрусу на зиму Компоти