Обов’язково спробуйте приготувати компот з агрусу з м’ятою і лимоном. Такий компот часто називають «Мохіто». Напій виходить з чудовим смаком і ароматом. Компот зі збалансованим смаком сподобається всім любителям чогось нового.
Інгредієнти: на 3 л.
- Аґрус – 3 склянки
- Лимон – 1 шт.
- М’ята свіжа – 1 пучок
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Фруктоза – 1 ч. л.
- Вода питна – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з агрусу з м’ятою і лимоном. Підготуйте трилітрову банку, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришку обдайте окропом. Банку і кришка повинні бути повністю сухими. Відміряйте необхідну кількість ягід аґрусу, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Агрус викладіть в стерильну банку.
Лимон, м’яту ретельно вимийте. Вимитий лимон наріжте на кружечки. Обірвіть Листочки м’яти зі стовбура. У банку додайте кілька кружалець лимона. Кількість лимона регулюйте за власним бажанням.
Додайте жменю листя м’яти. Всипте необхідну кількість цукрового піску і фруктози. Налийте приблизно 2-2,5 літра питної води в каструлю і доведіть до кипіння.
Підготовленим залийте окропом трилітрову банку і накрийте стерильною кришкою. Банку з компотом з агрусу з м’ятою і лимоном добре загорніть закаточной машинкою.
Переверніть банку з компотом догори дном і накрийте кухонним рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть банку з компотом та перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Компот з агрусу з м'ятою і лимоном Компот з агрусу з м'ятою Мохіто Компот з агрусу на зиму Компот Мохіто з агрусу на зиму