Компот з айви і вишні – це дуже ароматний напій, з яскравим екзотичним смаком. Його можна подавати як гарячим, так і холодним. Такий напій освіжить в жарку погоду і відмінно доповнить будь-який десерт.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Айва – 1 шт.
  • Вишня – 100 гр.
  • Ягоди годжі – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 0.7 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з айви і вишні, всі продукти ретельно промиваємо. Айву ділимо навпіл, вирізаємо серцевину, і одну частину нарізаємо часточками невеликої товщини. Вишню очищаємо від кісточок

Перекладаємо часточки айви і вишню в каструлю.

Відправляємо до них ягоди годжі і додаємо воду так, щоб каструля була майже повною. Ставимо на вогонь і варимо півгодини.

У цей час нарізаємо залишилася половинку айви кубиками. Висипаємо цукор на сковороду і на невеликому вогні розтоплюємо його.

Обсмажуємо шматочки айви в цукровому соку, слідкуємо щоб цукор не пригорів.

Переливаємо цукрову суміш з шматочками айви в глечик і додаємо готовий компот.

Приємного апетиту!

Компот з вишні Компот з вишні без кісточок Компот з вишні в каструлі Компоти