Компот з брусниці порадує всю сім’ю насиченим ягідним смаком. Взимку такий напій не тільки для вгамування спраги послужить, але і буде джерелом вітамінів. За даними пропорціям приготуємо два літри компоту. Якщо в планах зробити заготовку більшого масштабу, множте пропорції у відповідності з вагою наявних ягід.
Інгредієнти: на 2 л.
- Брусниця – 350 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 1,7 л.
Процес приготування:
Рецепт компоту з брусниці на 2 літрову банку на зиму гранично простий! Брусницю перебираємо від сміття, дефектні ягоди викидаємо. Підготовлену брусницю ретельно вимиваємо і злегка обсушуємо.
Банку і кришку ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. У стерильну банку поміщаємо промиту брусницю.
Воду для компоту доводимо до кипіння. Заливаємо брусницю в банку крутим окропом так, щоб він доходив до горлечка. Прикриваємо банку кришкою і даємо так постояти десять-п’ятнадцять хвилин для теплового впливу.
Потім рідину зливаємо в каструлю через спеціальну кришку з отворами (або просто через чисте сито), всипаємо в неї цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.
Киплячим сиропом знову заливаємо брусницю в банку. Закатуємо готовий компот стерильною кришкою з допомогою закочувального ключа.
Банку перевертаємо догори дном, щоб перевірити герметичність, закутуємо пледом і залишаємо повільно остигати для пасивної стерилізації. Після охолодження прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!