Ароматний і смачний компот з нектаринів давно став однією з улюблених заготовок на зиму в багатьох сім’ях. При заготівлі в літрових банках, а їх заповнюють цим фруктом повністю, виходить більше нектарин в цукровому сиропі, ніж компот, і він при подачі до столу просто розбавляється водою. Компот з нектаринів відмінно зберігається з повним збереженням своїх органолептичних властивостей навіть протягом 2 років. Для таких банок вибирають невеликі плоди і, звичайно, зрілі і якісні. Готується компот без стерилізації і з 2-кратної заливкою.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Нектарин – 0.3 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 0.7 л.

Процес приготування:

Рецепт компоту з нектаринів на 1 літрову банку на зиму гранично простий! Вибрані для цієї заготовки нектарини ретельно промийте під проточною водою і перекладіть на друшляк, щоб вся рідина стекла. Можна обсушити плоди серветкою. Нектарини мають дуже ніжну шкірку, тому її не видаляють.

Літрові баночки для компоту добре промийте і стерилізуйте зручним для вас способом. Кришки обов’язково прокип’ятіть.

Підготовлені нектарини компактно укладіть в баночки. Їх, за бажанням, можна розрізати на половинки, видалити кісточки і укласти зрізом вниз.

Фрукти залийте окропом. Баночки прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин для настоювання. Після закінчення цього часу воду з баночок вилийте в каструлю і зваріть в ній сироп з розрахованого кількості цукру. Киплячий сироп залити в банки, заповнюючи їх до самого верху, і відразу щільно закупорьте кришками.

Потім баночки з нектариновым компотом остудіть протягом 10-12 годин в перевернутому стані і під теплим покривалом. Компот з нектарина в 1-літрових банках готовий. Зберігати його можна в будь-якому темному і прохолодному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з нектаринів на зиму Компоти