Компот з брусниці та яблук неймовірно корисний і смачний. Напій виходить з легкої пікантною кислинкою, ароматним і насиченим. Брусницю навіть називають диво-ягодою, тому що вона лікує багато хвороб.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Яблука – 5 – 6 шт.
- Брусниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 3 склянки
- Вода – 4.5 – 5 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з брусниці та яблук на 3-літрову банку на зиму? Рецепт розрахований на дві 3-літрові банки. Їх разом з кришками потрібно спочатку очистити з допомогою питної соди, а потім ретельно промити і відправити в духовку або мікрохвильову піч на стерилізацію.
Свіжі яблука спочатку промиваємо проточною водою, а потім позбавляємо від гнилих ділянок, якщо вони є, з допомогою ножа. Розрізаємо плід навпіл і вирізаємо насінну коробку. Нарізаємо часточками яблука.
Викладаємо необхідну кількість свіжої брусниці в друшляк або дрібне сито. Після ретельної промивки залишаємо брусницю на деякий час, щоб зайва рідина скла.
У чисті стерилізовані банки викладаємо яблука і засипаємо їх цукром. У каструлю вливаємо воду і доводимо до кипіння на плиті. Заливаємо окропом інгредієнти в банках.
Через 10-15 хвилин зливаємо настій назад в каструлю і доводимо до кипіння. До решти в банках яблук додаємо брусницю. Вливаємо сироп в ємності.
Закочує їх за допомогою закаточной машинки і перевертаємо. Закутуємо ковдрою до охолодження, а потім переносимо в комору для подальшого зберігання.
Приємного апетиту!
Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти