Пропонуємо вам приготувати цілющий напій за запропонованим рецептом: з додаванням цитрусових, компот виходить насиченим і смачним. Він хороший для святкового столу не тільки в холодному, але і гарячому вигляді.
Інгредієнти: на 3 л.
- Брусниця – 250 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Рецепт компоту з брусниці з апельсином на зиму гранично простий! Для закачування компоту нам знадобиться 3-літрова банка. Оглядаємо її на наявність тріщин або сколів. Якщо їх немає, то банку і кришку спочатку очищаємо содою, а потім промиваємо і відправляємо на стерилізацію. Банку стерилізуємо 20 хвилин. Кришку ошпарюємо окропом.
Брусницю висипаємо в друшляк і ретельно промиваємо прохолодною водою таким чином, щоб не пошкодити тонку шкірку ягід. Чисту і підсохлу брусницю викладаємо в банку.
Вимиваємо апельсин проточною водою. Обтираем його і нарізаємо круглими скибочками. Прибираємо з них кісточки. Викладаємо апельсини в банку з брусницею.
Засипаємо в ємність цукор. Потім наливаємо очищену воду в каструлю і доводимо до кипіння. Заливаємо крутим окропом інгредієнти.
Накриваємо банку кришкою і закатуємо. Перевертаємо догори дном, закутуємо ковдрою. Перед тим, як поставити ємність з компотом на зберігання в темне, прохолодне місце, даємо їй повністю охолонути. Компот повинен настоятися близько двох місяців.
Смачного!