Компот з обліпихи і яблук виходить дуже насиченим і ароматним, за смаком напій нагадує ананас. Рекомендуємо приготувати компот з додаванням м’яти та кориці для отримання більш виразного запаху.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 400 гр.
  • Обліпиха – 200 гр.
  • Кориця – 1 паличка
  • М’ята свіжа – 1 гілка
  • Цукор-пісок – 300 – 400 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з обліпихи і яблук на 3-літрову банку на зиму, почнемо приготування з обробки яблук. Спочатку їх потрібно ретельно промити: кожен плід окремо. Потім яблука потрібно розрізати навпіл, щоб було простіше видалити серцевину. Зручніше за все робити це ножем. Потім половинки яблук потрібно нарізати часточками.

Обліпиху необхідно перебрати. Кожну ягоду відокремити від гілочок. Перекладаємо обліпиху в друшляк і промиваємо проточною водою. Залишаємо друшляк з ягодами в раковині, щоб стекла зайва волога.

Для закачування компоту нам знадобиться 3-літрова банка. Спочатку її разом з кришкою потрібно очистити за допомогою харчової соди, а потім промити і відправити на стерилізацію.

Тепер викладаємо в банку спочатку часточки яблук, а потім ягоди обліпихи. Наливаємо очищену воду в каструлю або чайник і доводимо до кипіння. Заливаємо окропом інгредієнти. Вода повинна досягати верху банки. Накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Вимиваємо гілочку м’яти і промачиваем її паперовим рушником, щоб вбралася зайва волога. Зливаємо рідину з банки в каструлю. Додаємо в неї м’яту і паличку кориці. Всипаємо цукор. Перемішуємо сироп і доводимо до кипіння. Витягаємо корицю і м’яту. Заливаємо сироп в банку.

Закатуємо ємність кришкою і перевертаємо банку дном вгору. Закутуємо її і даємо охолонути, потім переносимо в комору.

Смачного!

Компот з яблук на зиму Компоти