Черемуха – це смачні і корисні ягоди, підвищують імунітет, а адже це так важливо в зимово-весняний сезон, коли нашому організму потрібна велика кількість вітамінів. Смакові якості черемхи не мають яскраво вираженого смаку, тому для приготування закаток її часто доповнюють лимонною кислотою, роблять асорті з іншими ягодами або фруктами. Сьогодні ми займемося приготуванням смачного компоту з черемхи з додаванням яблук, які додадуть компоту насичений аромат і вдало доповнять смак черемхи.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Черемуха – 250 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Вода – 2,5 – 2,7 л.

Процес приготування:

Готувати компот з черемхи на 3-х літрову банку легко! Для приготування компоту вибираємо тверді яблука з кислинкою. Промиваємо під проточною водою, розрізаємо на шматочки і видаляємо серцевину.

На дно простерилізованих банок кладемо шматочки яблук і промиту черемшину. В цей час ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо її до кипіння і заливаємо окріп в банки. Прикриваємо банки кришками і залишаємо на 10-15 хвилин.

Потім воду з банок зливаємо назад в каструлю, ставимо на вогонь і додаємо цукор. Якщо яблука без кислинки – можна додати в компот 1/2 ч. л. лимонної кислоти.

Після того, як сироп закипить, заливаємо його в банку і щільно закриваємо кришкою. Банку перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.

Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компот з яблук на зиму Компоти