Абрикосовий сезон досить коротким. Щоб залишити з собою смак абрикосів на весь рік, просто загорніть компот. Його дуже легко готувати, а в результаті у вас вийде не тільки смачний напій, але і відмінна фруктова начинка для пирогів або доповнення для сирного десерту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 500 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2,6 – 2,8 л.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Лимон – за бажанням

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з абрикосів без стерилізації з лимонною кислотою на зиму смачний! Переберіть і промийте стиглі і щільні абрикоси. Не варто використовувати пошкоджені плоди або плоди з темними плямами, так ви можете зіпсувати смак майбутнього компоту. Промиті абрикоси просушіть, залишивши їх в друшляку на 10 хвилин.

Промийте банки, в яких будите закочувати компот. Для надійності зробіть це з содою. Покладіть підготовлені абрикоси в банку.

Налийте воду в каструлю і поставте її на плиту. Доведіть до кипіння і відразу ж влийте в банку з абрикосами. Необхідно заповнити банку на половину, прикрити кришкою і дати постояти 5 хвилин. Потім долити окріп до самого верху банки. Знову прикрийте банку кришкою і залиште абрикоси прогріватися на 25-30 хвилин. Не залишайте їх в окропі на більш тривалий час, інакше вони втратять форму.

Насипте в порожню каструлю цукор і лимонну кислоту. Злийте в неї воду з банок з абрикосами. Це дуже зручно робити, надівши на банку спеціальну кришку з отвором з носиком для зливу. Доведіть воду з цукром і лимонною кислотою до кипіння. Знову залийте нею абрикоси в банку (при бажанні можете додати прямо в банку пару часточок лимона) і щільно закрутіть її кришкою. Закатані банки переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Готовий абрикосовий компот з лимонною кислотою зберігайте в тісному, прохолодному місці до зими.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компоти