Компот з черемхи заготовляють із-за його унікальних корисних якостей і відмінного смаку. Ці властивості черемхи максимально відкриваються тільки в заготовках. Самі ягоди мають терпкий і солодкий смак, а додавання лимона подкислит напій і додасть йому приємний присмак цитрусових. Готується черемховий компот методом настоювання ягід в сиропі і без стерилізації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Черемуха – 800 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з черемхи з лимоном. Ягоди черемхи відокремте від гілочок, очистіть від дрібного сміття і на друшляку добре промийте їх проточною водою.
В окремій каструлі зваріть сироп з розрахованої кількості води і цукру на обсяг ягід черемхи. Сироп поваріть кілька хвилин.
В іншу велику каструлю налийте чисту воду і закип’ятіть її. В окріп на 5 хвилин перекладіть промиту черемшину. Потім воду з ягід злийте і залийте їх цукровим сиропом. Закрийте каструлю кришкою і залиште черемшину в сиропі на 5 годин.
Після закінчення цього часу черемшину розкладіть у заздалегідь простерилізовану банки, заповнюючи їх ягодами на 1/3 об’єму.
Лимони добре промийте, обсушіть серветкою і наріжте на невеликі шматочки. Потім перекладіть їх у банки до ягід.
Сироп повторно закип’ятіть і залийте їм черемшину з лимоном у банках, заповнюючи до самого верху. Банки загорніть прокип’яченими кришками, переверніть догори дном і на добу укрийте теплою ковдрою. Охолоджений компот повинен стати красивого рубінового кольору. Перенесіть його на зберігання в темне місце. Пити черемховий компот можна буде тільки через місяць, не раніше.
Вдалих заготовок!
Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компоти