Якщо при переробці червоної смородини у вас залишився макуха, ні в якому разі не викидайте його. З нього можна приготувати чудовий смачний компот з макухи червоної смородини. Такий напій виходить дуже корисним, в ньому багато вітамінів і мікроелементів, необхідних організму людини.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати компот з макухи червоної смородини просто! Підготувати все необхідне для приготування компоту з макухи червоної смородини інгредієнти. Червону смородину перебрати, промити, просушити на кухонному рушнику, пересипати в миску.

трохи Розім’яти ложкою ягоди червоної смородини.

перетерти Через сито червону смородину. Одержаний сік прибрати в холодильник. А макуха залишити, ми будемо працювати з ним.

Макуха відправити в каструлю, додати до нього 200 мілілітрів воду. Поставити каструлю на повільний вогонь, довести до кипіння. Варити на маленькому вогні під кришкою близько 20 хвилин.

Потім зняти каструлю з вогню, компот процідити, змішати з рештою соком червоної смородини з холодильника. Додати туди цукор і вимісити напій до повного розчинення цукру. Після влити воду, що залишилася, перемішати. При бажанні можна ще остудити компот з макухи червоної смородини в холодильнику. Ароматний і вітамінний напій готовий. Пробуйте самі і пригощайте сім’ю!

Компот із смородини Компот із червоної смородини Компоти