Смачний освіжаючий напій готується без стерилізації в короткі терміни і досить довго зберігається, якщо правильно підготувати тару для стерилізації перед термообробкою, ємності потрібно очистити і вимити.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 500 гр.
- Черешня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати компот з черешень та абрикосів на зиму? Інгредієнти для приготування компоту необхідно промити і перебрати. Обсохшую черешню переглядаємо. Якщо є гнилі плоди, викидаємо їх. Також видаляємо «хвостики». Припустимо, якщо у абрикосів злегка соковитий і м’який бочок, головне, щоб плоди не були гнилими. Розрізаємо абрикоси на дві половинки і видаляємо кісточки.
Тепер обробляємо банки і кришки для закачування компоту. Спочатку очищаємо їх содовим порошком, а потім ретельно вимиваємо. Коли цей етап буде пройдено і банки обсохнуть, ставимо їх у духовку або мікроволновку для стерилізації.
Укладаємо абрикоси та черешні на дно банок. Наливаємо холодну воду в каструлю. Нам належить довести її до кипіння. Коли це станеться, заливаємо крутий окріп в банки, які потім накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо сік з банок назад в каструлю. Тепер настій потрібно довести до кипіння разом з цукром. Всипаємо його і розчиняємо в окропі.
Знову заливаємо рідина в банки і відразу закатуємо тару. Зберігаємо до охолодження в перевернутому вигляді під теплим пледом. Потім переносимо в льох.
Смачного!