Смачний освіжаючий напій готується без стерилізації в короткі терміни і досить довго зберігається, якщо правильно підготувати тару для стерилізації перед термообробкою, ємності потрібно очистити і вимити.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Черешня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з черешень та абрикосів на зиму? Інгредієнти для приготування компоту необхідно промити і перебрати. Обсохшую черешню переглядаємо. Якщо є гнилі плоди, викидаємо їх. Також видаляємо «хвостики». Припустимо, якщо у абрикосів злегка соковитий і м’який бочок, головне, щоб плоди не були гнилими. Розрізаємо абрикоси на дві половинки і видаляємо кісточки.

Тепер обробляємо банки і кришки для закачування компоту. Спочатку очищаємо їх содовим порошком, а потім ретельно вимиваємо. Коли цей етап буде пройдено і банки обсохнуть, ставимо їх у духовку або мікроволновку для стерилізації.

Укладаємо абрикоси та черешні на дно банок. Наливаємо холодну воду в каструлю. Нам належить довести її до кипіння. Коли це станеться, заливаємо крутий окріп в банки, які потім накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо сік з банок назад в каструлю. Тепер настій потрібно довести до кипіння разом з цукром. Всипаємо його і розчиняємо в окропі.

Знову заливаємо рідина в банки і відразу закатуємо тару. Зберігаємо до охолодження в перевернутому вигляді під теплим пледом. Потім переносимо в льох.

Смачного!

Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компот із черешні на 1 літрову банку на зиму Компот із черешні на 3-х літрову банку на зиму Компот із черешні на зиму Черешня на зиму