Рецепт заготівлі компоту розрахований на літрову банку. В результаті вийде дуже смачний і ароматний напій соковитого відтінку з надзвичайно цікавою ноткою. Кількість інгредієнтів можна міняти на свій розсуд.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вода – 800 мл
- Полуниця – 150 гр.
- Черешня – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Як приготувати компот з черешні та полуниці на зиму? Зазначене кількість інгредієнтів – це «чистий» вага плодів – без плодоніжок і гнилих черешень і клубничин. Спочатку інгредієнти необхідно висипати разом з плодоніжками в глибоку миску і залити прохолодною водою, а потім перемістити їх у друшляк. Тільки коли плоди будуть чисті, можна прибирати «хвостики».
Літрову банку слід вимити миючим засобом або спочатку очистити содою, а потім промити. Стерилізуємо її. Кришку варто обробити кип’яченою водою. Коли тара буде готова, викладаємо в неї плодове асорті.
холодну воду Вливаємо в каструлю. Доводимо її до кипіння на плиті і заливаємо в банку. Злегка закручуємо кришку і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо забарвлену рідину в каструлю. Змішуємо її з цукром і доводимо до кипіння. Коли вода почне булькати, зменшуємо вогонь і варимо сироп дві хвилини.
Заливаємо солодку рідину назад в банку і відразу ж закатуємо кришкою. Загорнену ємність потрібно перевернути і укутати теплою ковдрою, щоб вона поступово заспокоювалась.
Смачного!