Компот з черешні готується дуже просто, можна обійтися і без стерилізації. Для цього добре промиваємо саму черешню і ретельно вимиваємо банки з кришками. Тару стерилізуємо і складаємо в неї сировину. Далі просто заливаємо окропом і зливаємо його для подальшого кип’ятіння. В результаті цього процесу ягоди дезінфікуються, і компот добре зберігається. Інгредієнти в рецепті розраховані на одну трилітрову банку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Черешня – 500 – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Готувати компот з черешні з кісточками в 3-х літрових банках на зиму легко! Черешню перебираємо від сміття, видаляємо плодоніжки. Ретельно вимиваємо і обсушуємо після цього.

Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Розкладаємо підготовлену черешню в банки.

Заливаємо черешню в банку крутим окропом у такій кількості, щоб він досяг горлечка банки. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на п’ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор, перемішуємо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

заливаємо Киплячим сиропом черешню в банку і закручуємо компот стерильною кришкою за допомогою спеціального ключа.

Банку перевертаємо догори дном для перевірки герметичності, закутуємо в плед і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закатку на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Компот із черешні Компот із черешні без стерилізації на зиму Компот із черешні на зиму Черешня на зиму