Смачний компот завжди, до речі, як під час сніданку, так і до святкового столу. Особливо, якщо для приготування беруться домашні фрукти, які поєднані один з одним. Яблука і груші – один з найпростіших і в той же час вдалих варіантів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 500 гр.
  • Груша – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з груш і яблук без стерилізації на 3-х літрову банку на зиму. Спочатку підготуємо всі необхідні компоненти. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску і води. А фрукти, у свою чергу, добре промиваємо і просушуємо.

Яблука нарізаємо шматочками разом з шкіркою, не забуваючи видалити серцевину з кісточками.

так само чинимо і з грушами. Якщо шкірка фруктів у досить товста, то її можна очистити.

Потім приступаємо до приготування цукрового сиропу. Розчиняємо у воді цукровий пісок і доводимо рідину до кипіння. Паралельно з цим стерилізуємо банку будь-яким зручним для вас способом.

Після чого, на дно банки опускаємо яблука з грушами і заливаємо вміст тільки що приготованим сиропом. Закриваємо компот капроновою кришкою або закручуємо кришкою зі спеціальною різьбленням. Потім перевертаємо догори дном і для поступового охолодження накриваємо банки ковдрою. Зберігаємо компот в холодильнику не більше 3-х місяців.

Приємного вам апетиту!

Компот з груш на зиму Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти