Класна альтернатива купівельними газировкам і нектарам, адже у складі цього напою використовуються тільки натуральні інгредієнти, без жодного консерванту. Порадуйте себе і своїх близьких, приготувавши ароматний і насичений компот з винограду темних сортів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Виноград Ізабелла – 600 – 800 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати Компот з чорного винограду на 2-літрову банку на зиму Варто дуже важливо підійти вибору грон винограду для використання його в приготуванні напою. Ягоди повинні бути щільними, не переспевшими і без слідів пошкоджень.

Добірні гілки гарненько промиваємо під сильним струменем води, уважно прибираємо всі листочки і смітинки, відокремлювати ягоди від виноградника не потрібно.

У заздалегідь простерилізовану банки укладаємо по одній середньої грона.

В каструлі кип’ятимо один літр води і заливаємо банки, прикриваємо кришкою і залишаємо прогріватися на 10-12 хвилин. Після закінчення часу зливаємо воду назад (без ягід).

В розчин додаємо 200 грамів цукрового піску і варимо, постійно помішуючи, 3-4 хвилини після закипання. Киплячим розчином наповнюємо тару і відразу ж закорковуємо. Перевертаємо догори дном і прикриваємо ковдрою для плавного остигання.

Через 12-15 годин прибираємо компот в темне і прохолодне місце на зберігання протягом зимового періоду. Насолоджуйтесь!

Компот з винограду Компот з винограду на 2-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з чорного винограду Компоти