Виноград розкладається по банкам і заливається окропом. Через 15 хвилин вся рідина переливається в каструлю, до неї додається цукор і все доводиться до кипіння. Ягоди заливаються отриманим сиропом, і компот закочується. Виходить дуже смачний і насичений напій.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград червоний – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з червоного винограду на 3 літрову банку на зиму, для початку ретельно промиваємо під проточною водою виноград. Потім відкидаємо його на друшляк і даємо постояти таким чином, поки не стече вся зайва рідина.

Банки добре вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Закладаємо на дно гілки винограду.

Кип’ятимо підходящої каструлі питну воду і заливаємо окропом ягоди. Прикриваємо банку кришкою і даємо так постояти протягом 15-20 хвилин, щоб вийшов відвар.

Через деякий час надягаємо на банку спеціальну кришку з отворами і зливаємо всю рідину назад в каструлю, в якій кип’ятилася вода. Додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого варимо протягом пари хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо виноград отриманим цукровим сиропом і закатуємо компот стерильними кришками. Далі перевертаємо банки догори дном закутуємо їх у рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч. Прибираємо отриманий напій на зберігання в темне і прохолодне місце.

Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний, насичений компот. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компоти