Приємна кислинка червоної і незвичайний аромат і смак чорної смородини, зроблять ваш компот-асорті чудовим напоєм, не тільки особливо смачним, але і корисним. Такий напій подобається і дорослим, і дітям. Ці різнокольорові ягоди кладуть у банку в однаковій кількості, і компот готується без стерилізації. Смородину, особливо червону, можна додавати в компот, не відокремлюючи її від гілочок.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Смородина червона – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з чорної і червоної смородини на 3-літрову банку на зиму? Спочатку підготуємо все необхідне для приготування компоту. Ретельно промиємо 3-літрові банки. Відміряємо потрібну кількість смородини і цукру у відповідності з об’ємом вашої заготовки. Ягоди смородини відокремлюємо від гілочок і промиваємо на друшляку під проточною водою. В чисту банку пересипаємо спочатку чорну смородину.

над її насипаємо смородину червону, можна з гілочками.

В окремій каструлі доводимо до кипіння розраховане кількість чистої питної води. Окропом обережно, щоб не лопнула банку, заливаємо смородину. Банку прикриваємо кришкою і залишаємо на 40 хвилин для настоювання.

Після закінчення цього часу в ту ж каструлю насипати потрібну кількість цукрового піску.

Через спеціальну кришечку воду з банок переливаємо в каструлю з цукром. Ставимо її на середній вогонь, цукор з водою, перемішуємо і варимо сироп протягом 2-3 хвилин від початку кипіння.

Потім киплячим сиропом повторно заливаємо смородину в банку і відразу щільно закорковуємо кришкою. Перевіряємо герметичність закупорки. Банку ставимо на кришку, накриваємо теплим покривалом і залишаємо на ніч для повного остигання.

Компот з чорної і червоної смородини готовий.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Чорна смородина на зиму