Чорна смородина містить цінні для дітей мікроелементи: залізо, магній, фосфор, калій. Ягоди також багаті антиоксидантами і пектином. І, звичайно, чорна смородина – одна з лідерів серед ягід за вмістом вітаміну С. Продукт з такою харчовою цінністю необхідно частіше включати в дитячий раціон. Кислуваті ягоди не завжди до смаку маленьким привередам, але якщо приготувати з них корисний смачний компот, змушувати його пити не доведеться.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • чорна Смородина – 500 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з чорної смородини для дитини. Для приготування компоту можна використовувати як свіжі ягоди чорної смородини, так і заморожені. Свіжі ягоди потрібно ретельно промити, звільнити від гілочок, листя та іншого випадкового сміття. Заморожені ягоди не вимагають попереднього розморожування – їх можна використовувати для приготування компоту у замороженому вигляді. В процесі нагрівання вони і так розморозяться, а втрати вітамінів будуть мінімальними.

Кількість цукру рекомендується використовувати за смаком. Занадто солодкий компот шкідливий надмірним вмістом цукру. Якщо ж напій кисло-прісний, то він може не сподобається дитині. Зазначена в рецепті пропорція цукру збалансована по співвідношенню солодощі та користі.

Ягоди смородини кладемо в каструлю, заливаємо зазначеною кількістю води і всипаємо цукор. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Коли вода нагріється, з допомогою картоплем’ялкою тиснемо ягоди прямо на дні каструлі.

Як тільки компот закипить, вимикаємо плиту.

Гарячого компоту даємо повністю охолонути під закритою кришкою – за цей час він настоїться і стане насиченим. Подавати в теплому або холодному вигляді. Не рекомендується нагрівати компот повторно, щоб не руйнувати корисні речовини.

Приємного апетиту!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини в каструлі Компот із смородини Компоти