Неймовірно освіжаючий і підбадьорливий компот, який коштує витраченого часу і сил. М’якоть груш відмінно насичується цукровим сиропом, а листочки м’яти залишають після себе довгий і приємний післясмак.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Смородина червона – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Рецепт компоту з червоної смородини на 2 літрову банку на зиму гранично простий! Ягоди червоної смородини знімаємо з гілочок, добре промиваємо і просушуємо, намагаючись залишити їх цільними. Поки ягоди просихають, простерилизуем промиті з содою банки.

У каструлю наливаємо необхідний обсяг води і доводимо її до стану кипіння. Потім додаємо цукровий пісок і, помішуючи, варимо вміст до повного розчинення цукру.

Простерилізовані банки спочатку наповнюємо червоної смородини. Займаючи практично 0,5 всього обсягу банки.

Потім вливаємо в гарячий сироп ягоди з цукром і закриваємо банки стерилізованими кришками.

Готовий компот охолоджуємо до кімнатної температури, перевернувши догори дном і загорнувши в ковдру. Тільки після остигання переставляємо компот в місце зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини без стерилізації Червона смородина на зиму