Смачним і вдалим варіантом заготовки обліпихи на зиму буде компот-асорті з цієї ягоди і яблука. Його ще називають вітамінним коктейлем, що важливо для зимового часу. Яблука для компоту підходять і кислі, солодкі і для надійності зберігання до компоту додають лимон або лимонну кислоту, особливо при використанні солодких яблук. Готуємо узвар в літрових банках і без стерилізації.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Обліпиха – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Лимон – 1 гурток
  • Яблука – 1 шт.
  • Вода – 0.7 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з обліпихи і яблук на зиму. Спочатку підготуйте банки для цієї заготовки. Їх ретельно промийте і кілька разів обшпарте окропом або стерилізуйте будь-яким способом. Підготуйте обліпиху до консервації. Її ретельно переберіть і видаліть пошкоджені плоди, потім добре промийте під проточною водою.

Чисті ягоди пересипте в стерильні банки.

Яблука помийте і наріжте шматочками будь-якого розміру. Потім розкладіть їх у банки з обліпихою.

Лимон промийте, наріжте кружальцями і додати в кожну банку.

В каструлі зваріть сироп з вказаного в рецепті розрахунку води і цукру. По своєму смаку кількість цукру можете змінити. Сироп прокип’ятіть 3 хвилини і акуратно, щоб скло не луснуло, залийте їм вміст банок.

Банки поставте на кришки і на 2 діб накрийте теплим покривалом. Після закінчення цього часу компот з обліпихи і яблук буде готовий. Перенесіть його на зберігання в темне і прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з яблук на зиму Компоти