В напоях міститься велика кількість вітамінів, корисних для організму людини, особливо вітаміну С. Компот зі смородини й аґрусу – найкращий засіб для зміцнення імунітету в зимову пору.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Смородина – 1 ст.
- Агрус – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати компот з чорної смородини і агрусу на 3-літрову банку на зиму легко! Відміряємо потрібну кількість ягід для приготування компоту. Спочатку їх потрібно промити, відразу відкидаючи в друшляк, щоб стікала зайва рідина. Потім обсохлі ягоди перебираємо, попутно прибираючи гілочки, листя і «хвостики».
Вибираємо відповідну для закачування компоту 3-літрову банку. Якщо зовнішніх пошкоджень немає, очищаємо її содовим розчином. Ретельно промиваємо теплою водою. Коли банку обсохне, стерилізуємо її, однак цей етап не є обов’язковим.
Кришку піддаємо термообробці в окропі. Або стерилізуємо разом з банкою у духовці.
Викладаємо на дно банки шар аґрусу.
Поверх агрусу розподіляємо шар чорної смородини. Намагаємося робити все акуратно, не здавлюючи ягоди руками занадто сильно.
Ми не будемо варити сироп з води і цукру. У цьому немає необхідності. Якщо засипати цукром ягоди в банку і залити окропом, компот буде зберігатися досить довго.
Ставимо на плиту каструлю з холодною водою.
Коли рідина закипить, вливаємо її в банку до решти інгредієнтів.
Тепер закатуємо банку і ворочаем її, щоб перевірити, чи не просочується чи сік. Ставимо ємність дном вгору і закутуємо.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу і смородини на зиму Компот з агрусу на зиму Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Чорна смородина на зиму