Компот з однієї чорної смородини має занадто нудотний смак. У цьому рецепті вам пропонується додати до смородині апельсин. Цитрусовий смак додасть смородиновому компоту свіжі нотки і розбавить його смак.
Інгредієнти: на 3 порції.
- чорна Смородина – 1 л
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Вода питна – 1.5 – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати компот з чорної смородини і апельсина? Ягоди чорної смородини переберіть і відокремте їх від гілочок. Потім добре промийте смородину проточною водою.
Апельсин обшпарте окропом і промийте щіточкою.
Потім наріжте його, не очищаючи від шкірки, на шматочки довільної форми.
Смородину і нарізаний апельсин помістіть в стерильну банку, залийте окропом і залиште на 10 хвилин, прикривши банку кришкою.
Після закінчення цього часу воду з банки злити в каструлю через спеціальну кришку. Насипте розраховане кількість цукру, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і доведіть сироп до кипіння.
Киплячим сиропом залийте смородину в банках і відразу загорніть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!
Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 1-літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Чорна смородина на зиму