Компот з однієї чорної смородини має занадто нудотний смак. У цьому рецепті вам пропонується додати до смородині апельсин. Цитрусовий смак додасть смородиновому компоту свіжі нотки і розбавить його смак.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • чорна Смородина – 1 л
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Вода питна – 1.5 – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з чорної смородини і апельсина? Ягоди чорної смородини переберіть і відокремте їх від гілочок. Потім добре промийте смородину проточною водою.

Апельсин обшпарте окропом і промийте щіточкою.

Потім наріжте його, не очищаючи від шкірки, на шматочки довільної форми.

Смородину і нарізаний апельсин помістіть в стерильну банку, залийте окропом і залиште на 10 хвилин, прикривши банку кришкою.

Після закінчення цього часу воду з банки злити в каструлю через спеціальну кришку. Насипте розраховане кількість цукру, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і доведіть сироп до кипіння.

Киплячим сиропом залийте смородину в банках і відразу загорніть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих заготовок!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 1-літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Чорна смородина на зиму