Напій зі смородини та малини виходить дуже насиченим кольором і смаковими якостями, тому при вживанні компот радять розводити водою. Стерилізації напій не піддається і зберігається досить довго.


Інгредієнти: на 3 л.

  • чорна Смородина – 450 гр.
  • Малина – 150 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Готувати компот з чорної смородини і малини на 3-літрову банку на зиму легко! Смородину та малину слід вимити прохолодною водою. Потім, коли ягоди обсохнуть, необхідно звільнити смородину від гілочок, до яких вона кріпиться. Малину оглядаємо. Якщо є плодоніжки, прибираємо їх і перевіряємо ягоди на наявність гнилі і черв’яків.

Наступний етап – підготовка банки і кришки для закачування компоту. Спочатку всю необхідну посуд очищаємо і вимиваємо, а потім стерилізуємо над парою або в духовій шафі.

Тепер заливаємо холодну воду в каструлю.

Поки рідина буде доходити до кипіння, займемося укладанням ягід на дно банки. Робимо це акуратно, щоб не роздавити ягоди руками.

Готовим заливаємо окропом смородину та малину в банку.

Накриваємо банку кришкою. Необхідно, щоб ягоди прогрілися протягом 15 хвилин.

Потім зливаємо забарвлену рідину назад в каструлю і доводимо її до кипіння з необхідною кількістю цукру. Перевіряємо, чи розчинився він.

Заливаємо сироп в банку і відразу ж закатуємо. Крутимо банку в руках.

Перевертаємо кришкою вниз і залишаємо в такому положенні в умовах кімнатної температури. Вкриваємо ковдрою.

Приємного апетиту!

Компот з малини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компоти