Напій зі смородини та малини виходить дуже насиченим кольором і смаковими якостями, тому при вживанні компот радять розводити водою. Стерилізації напій не піддається і зберігається досить довго.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Смородина – 450 гр.
- Малина – 150 гр.
- Вода – 2,5 л
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Готувати компот з чорної смородини і малини на 3-літрову банку на зиму легко! Смородину та малину слід вимити прохолодною водою. Потім, коли ягоди обсохнуть, необхідно звільнити смородину від гілочок, до яких вона кріпиться. Малину оглядаємо. Якщо є плодоніжки, прибираємо їх і перевіряємо ягоди на наявність гнилі і черв’яків.
Наступний етап – підготовка банки і кришки для закачування компоту. Спочатку всю необхідну посуд очищаємо і вимиваємо, а потім стерилізуємо над парою або в духовій шафі.
Тепер заливаємо холодну воду в каструлю.
Поки рідина буде доходити до кипіння, займемося укладанням ягід на дно банки. Робимо це акуратно, щоб не роздавити ягоди руками.
Готовим заливаємо окропом смородину та малину в банку.
Накриваємо банку кришкою. Необхідно, щоб ягоди прогрілися протягом 15 хвилин.
Потім зливаємо забарвлену рідину назад в каструлю і доводимо її до кипіння з необхідною кількістю цукру. Перевіряємо, чи розчинився він.
Заливаємо сироп в банку і відразу ж закатуємо. Крутимо банку в руках.
Перевертаємо кришкою вниз і залишаємо в такому положенні в умовах кімнатної температури. Вкриваємо ковдрою.
Приємного апетиту!
Компот з малини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компоти