Чорна смородина багата вітаміном С, листя м’яти містять аскорбінову кислоту і ефірні масла. Крім того, ці продукти мають прекрасний смак і добре поєднуються між собою. Приголомшливий смородиново-м’ятний напій освіжить вас в літній час і підбадьорить в зимовий день.


Інгредієнти: на 3 л.

  • чорна Смородина – 500 гр.
  • М’ята свіжа – 3 – 5 гілок
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з чорної смородини і м’яти легко! Ягоди смородини переберіть, ретельно помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. М’яту промийте і просушіть на паперових рушниках.

В каструлю всипте цукор і покладіть м’яту.

Влийте в каструлю окріп, поставте її на плиту, доведіть вміст каструлі до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин.

Додайте в киплячу масу підготовлену чорну смородину, доведіть компот до кипіння, знизьте температуру і варіть 2 хвилини.

Накрийте каструлю кришкою, остудіть компот при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник настоятися кілька годин. Перед вживанням можна процідити напій від ягід і м’яти.

Приємного апетиту!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини в каструлі Компот із смородини Компоти