Завжди яблучні компоти асоціюються із домашнім теплом і затишком. Щоб радувати своїх близьких цим чудовим напоєм всю зиму, заготовте його в декількох трилітрових банках.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука Антонівка – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0.2 гр.
  • Лимонна кислота – 3 г.
  • Вода питна – 2 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з яблук антонівка на 3-х літрову банку на зиму. Яблука ретельно помийте.

З кожного плоду виріжте серцевину і плодоніжку.

В об’ємну каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння.

Коли вода закипить, опустіть в окріп яблука на 2 хвилини і відразу розкладіть їх по стерилізованим банкам.

В кожну банку всипте по 200 грам цукру і трохи лимонної кислоти.

Банки залийте окропом до верху, загорніть кришками і укутайте в теплий плед до повного охолодження. Компот з антонівки відмінно зберігається в будь-якому прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти