Ягоди чорної смородини, полуниці, володіючи власним смаком і ароматом, добре дружать в компоті-асорті. Співвідношення цих ягід можете вибрати за своїм смаковим уподобанням, але пропорцію цукру треба дотримуватися, інакше компот стояти не буде. Для цієї заготовки виберіть щільні і переспілі плоди, тоді вони в компоті збережуться цілими і красивими.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з чорної смородини і суниці на 3-літрову банку на зиму? Для компоту візьміть полуниці трохи більше, ніж смородини, інакше вона, за рахунок великої кількості аскорбінової кислоти, може зробити компот кислим.

Полуницю перекладіть на друшляк, і акуратно промийте проточною водою, а потім видаліть у ягід чашолистки.

Ягоди смородини відокремте від гілочок, промийте так само, як і полуницю, і залиште на друшляку, щоб стекла вся вода.

В стерильну 3-літрову банку укладіть підготовлені ягоди чорної смородини і суниці. Відразу поставте кип’ятити питну воду.

Потім окропом обережно, щоб банка не лопнула, залийте полуницю і смородину. Банку закрийте подвійний чистої поліетиленовою кришкою і залиште на 20 хвилин для настоювання.

Після закінчення цього часу воду з банки перелийте в каструлю, і в ній зваріть сироп, з вказаним у рецепті, кількістю цукру. Киплячим сиропом повторно залийте вміст банки. Кришку 15 секунд прокип’ятіть в чистій воді і потім банку щільно закупорьте.

Банку поставте на кришку і накрийте її махровим рушником. Після повного охолодження поліетиленова кришка повинна бути трохи втягнута всередину. Такий компот буде добре зберігатися кілька місяців, повністю зберігши аромат і смак свіжих ягід, тільки зберігати його потрібно в темному і прохолодному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з полуниці Компот з полуниці на зиму Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини на 3-х літрову банку Полуниця на зиму