Вітамінний компот з чорної смородини та яблук можна приготувати влітку, а також заготовити на зиму. Ароматний напій простий у приготуванні, а мінімум термічної обробки дозволяє зберегти корисні властивості ягід.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Яблука – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з чорної смородини та яблук? Яблуко промиваємо. Нарізаємо часточками, видаливши серцевину. Шкірку знімати не потрібно.

Перебираємо смородину, потім акуратно моєму її під холодною водою. Даємо стекти в друшляку.

У чисті стерилізовані банки спершу рівномірно викладаємо смородину.

Викладаємо скибочки яблука і заливаємо окропом. Прикриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.

Обережно зливаємо настоявшуюся воду з банок в каструлю.

Висипаємо цукор у відвар, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після варимо 2 хвилини і знімаємо з плити.

Отриманий сироп виливаємо назад в банки, закриваємо кришками.

Компот з чорної смородини та яблук готовий. Через деякий час напій ще більш насититься і стане насиченим за кольором і за смаком.

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 1-літрову банку Компот з чорної смородини на 2-х літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку