Для такого компоту полуницю можна використовувати як в цілому вигляді, так і шматочками. А ось апельсин рекомендується повністю звільнити від шкірки і білих прожилок, оскільки вони можуть дати гіркота в готовому напої. Не забуваємо оброблення цитруса видаляти і кісточки – це теж джерело стороннього смаку. Знаючи вищевказані подробиці, можна швидко і просто приготувати смачний компот на зиму.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця (середня) – 100 гр.
  • Апельсин – 0.25 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з полуниці з апельсином на зиму. Апельсин промиваємо водою, чистимо від шкірки. Поділяємо цитрус на часточки, знімаємо білу шкірку і видаляємо кісточки. Дольки ріжемо впоперек на невеликі шматочки.

Поміщаємо підготовлені ягоди полуниці і шматочки апельсина в чисту банку і заливаємо киплячою водою. Накриваємо банку кришкою і витримуємо десять хвилин.

Потім зливаємо воду з банки в каструлю, а в банку висипаємо вказану кількість цукру.

Злиту воду в каструлі знову доводимо до кипіння і виливаємо назад у банку. Відразу закатуємо стерильними сухими кришками. Перевертаємо банку догори дном, закутуємо в плед і даємо повільно охолонути. Після охолодження прибираємо компот в місце зберігання. Рекомендується зберігати таку заготовку не більше року.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на зиму Компоти