Вишня і порічки в компотах смачні самі по собі, але в тандемі зроблять напій з новим смаком і більш корисним. Спробувавши одного разу приготувати компот-асорті, ви переконаєтеся на власному досвіді, що поєднувати різні ягоди і фрукти в компоті можна частіше. Ці ягоди беруться для напою у рівному співвідношенні, і цукор, що додається в більшій кількості, ніж зазвичай. Готуємо узвар з одноразової заливкою і подальшою пастеризацією під пледом протягом 2 діб. Зберігається компот добре.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 500 гр.
- чорна Смородина – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з чорної смородини і вишні в банку на 3 літри на зиму, спочатку підготуйте вишню і чорну смородину до консервування. Ягоди переберіть, смородину відокремте від гілочок (за бажанням можна ягоди залишити з китицями), у вишні видаліть плодоніжки. Потім ягоди добре промийте на друшляку і залиште на 10 хвилин, щоб зайва волога скла. Ягоди і цукор обов’язково зважте згідно з їх кількістю в рецептурі.
Ретельно промийте з додаванням харчової соди 3-літрові банки і стерилізуйте їх звичним для вас способом, адже компот готується без стерилізації.
Металеві кришки прокип’ятіть 5 хвилин в чистій воді.
Чисті смородину і вишню пересипте в стерильні банки і відразу насипте до них, вказане в рецепті кількість цукру. Компот вийде трохи концентрованим, тому перед дегустацією разбавите його водою.
В каструлі закип’ятіть чисту питну воду або джерельну, якщо є така можливість.
Потім залийте окропом ягоди з цукром, заповнюючи їх до верху горлечка. Банки відразу закатайте. Перевірте герметичність закупорки, а банки трохи струсніть, щоб цукор розчинився.
Потім банки поставте на кришки і щільно прикрийте теплим пледом або покривалом на 2 діб.
Компот з вишні та чорної смородини готовий. Можете переносити його на зберігання в темне прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Компот з вишні і смородини Компот з вишні і смородини на зиму Компот з вишні на зиму Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компоти