Ягідні вітамінні компоти можна готувати безпосередньо в літній сезон і вгамовувати ними спрагу. Дуже добре завжди плодоносять кущі чорної смородини, в цій ягоді міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів і напої з неї виходять з приємним кисло-солодким смаком.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 300 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Вода – 0.8 л.
Процес приготування:
Готувати компот з чорної смородини не на зиму легко! Ягоди чорної смородини переберіть від гілочок і залишків листя, умийтесь і відкиньте на друшляк, щоб пішла зайва волога.
Пересипте ягоди в ємність, де буде варитися компот, додайте цукор. За допомогою товкачика розімніть ягоди з цукром, не потрібно доводити до пюре, нам потрібно, щоб ягоди пустили сік.
Заздалегідь закип’ятіть необхідну кількість води і залийте окропом розім’яту чорну смородину. Поставте компот на плиту і доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню.
З допомогою дрібного сита процідіть компот від залишків ягід і остудіть його. Смачний домашній напій готовий.
Приємного апетиту!
Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини в каструлі Компот із смородини Компоти