Малина та смородина – лідери за вмістом вітамінів серед ягід. Їх поєднання в компоті дуже гармонійно: смородина віддає рідини свою легку кислинку і терпкість, а малина дарує незвичайний аромат напою. Час приготування: 30 хв. Порцій: 6.
Інгредієнти: на 2 л.
- чорна Смородина – 130 гр.
- Малина – 160 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Вода – 1.5 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з чорної смородини і малини? Чорну смородину перебрати, гнилі і пригнічені ягоди викинути, обрізати хвостики у ягід ножицями і промити їх водою. Для цього смородину необхідно кілька разів залити холодною водою, щоб дрібний сміття виплив на поверхню. Рідина з сміттям зливати.
Малину для компоту краще пошукати і вибрати саму солодку, щоб врівноважити кислий смак смородини. Помістити малину в сито і акуратно сполоснути її водою при мінімальному напорі, щоб не розчавити ніжні ягоди.
Чорну смородину викласти на дно сотейника з товстими стінками і дном в один шар, залити водою.
Поставити сотейник з ягодами на плиту і довести воду до кипіння.
Коли рідина в каструлі закипить, потрібно додати ягоди малини, акуратно пересипаючи їх в окріп, щоб не обпектися.
Після додавання малини відразу ж всипати в компот цукровий пісок і інтенсивно перемішати все ложкою. Варити асорті з ягід близько 5 хв., збавивши вогонь до середнього.
Після 5 хв. варіння слід збільшити вогонь, довести масу до кипіння і прибрати сотейник з плити.
Остудити компот при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник. Ягоди можна залишити в напої, а можна процідити компот через сито або складену в кілька шарів марлю, видавити весь сік з ягід, а макуха викинути.
Смачного!
Компот з малини Компот з малини та смородини Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини в каструлі Компот з чорної смородини на 2-х літрову банку Компот із смородини