Малина та смородина – лідери за вмістом вітамінів серед ягід. Їх поєднання в компоті дуже гармонійно: смородина віддає рідини свою легку кислинку і терпкість, а малина дарує незвичайний аромат напою. Час приготування: 30 хв. Порцій: 6.


Інгредієнти: на 2 л.

  • чорна Смородина – 130 гр.
  • Малина – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Вода – 1.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з чорної смородини і малини? Чорну смородину перебрати, гнилі і пригнічені ягоди викинути, обрізати хвостики у ягід ножицями і промити їх водою. Для цього смородину необхідно кілька разів залити холодною водою, щоб дрібний сміття виплив на поверхню. Рідина з сміттям зливати.

Малину для компоту краще пошукати і вибрати саму солодку, щоб врівноважити кислий смак смородини. Помістити малину в сито і акуратно сполоснути її водою при мінімальному напорі, щоб не розчавити ніжні ягоди.

Чорну смородину викласти на дно сотейника з товстими стінками і дном в один шар, залити водою.

Поставити сотейник з ягодами на плиту і довести воду до кипіння.

Коли рідина в каструлі закипить, потрібно додати ягоди малини, акуратно пересипаючи їх в окріп, щоб не обпектися.

Після додавання малини відразу ж всипати в компот цукровий пісок і інтенсивно перемішати все ложкою. Варити асорті з ягід близько 5 хв., збавивши вогонь до середнього.

Після 5 хв. варіння слід збільшити вогонь, довести масу до кипіння і прибрати сотейник з плити.

Остудити компот при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник. Ягоди можна залишити в напої, а можна процідити компот через сито або складену в кілька шарів марлю, видавити весь сік з ягід, а макуха викинути.

Смачного!

Компот з малини Компот з малини та смородини Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини в каструлі Компот з чорної смородини на 2-х літрову банку Компот із смородини