Відмінний спосіб, щоб пустити в потрібне русло хороший врожай яблук і груш. Дані фрукти не тільки відмінно взаємодіють один з одним, але і є взаимодополняемыми. Особливо якщо яблука мають приємну кислинку, а груші помірну солодкість.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Яблука – 1000 гр.
  • Груша – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода – 4 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з груш і яблук на 3 літрову банку на зиму? Для того щоб компот вийшов максимально корисним і вітамінним, ми залишаємо шкірку яблук і груш недоторканою. При цьому ретельно промиваємо їх і на свій розсуд замочуємо в тазі з водою.

Плоди ділимо на кілька часточок, а потім обов’язково вирізаємо у них серцевину.

Після чого всі часточки фруктів розкладаємо в попередньо простерилізовані банки і заливаємо крутим окропом, щоб він повністю покривав груші з яблуками. Прогріваємо фрукти приблизно протягом години, прикривши їх кришкою.

Після закінчення цього часу зливаємо відвар в каструлю, засипаємо цукровим піском з лимонною кислотою і ретельно перемішуємо. З моменту закипання готуємо сироп хвилини 2-3.

В банку до подрібненим яблукам і грушам заливаємо киплячий цукровий сироп, наповнюючи ємність до самого краю, прикриваємо компот кришкою і відправляємо стерилізуватися протягом 10-15 хвилин в каструлю з водою. На дно каструлі застеляємо рушник.

Готовий компот закриваємо простерилізованій кришкою і остуджуємо, перевернувши догори дном.

Бажаємо вдалих заготовок!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти