З будь-яких ягід можна приготувати велику кількість напоїв, морсів, компотів, а також всіляких настоянок, наливок, лікерів і ще багато чого. Я хочу запропонувати приготувати корисний вітамінний компот з чорної смородини, журавлини. Такий компот добре втамовує спрагу і принесе задоволення без шкоди для організму.
Інгредієнти: на 2 л.
- Журавлина – 150 гр.
- чорна Смородина – 80 гр.
- Калина – 50 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з чорної смородини, журавлини. Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з чорної смородини, журавлини. Я використовувала ще й залишки калини. Чорну смородину, калину і журавлину переберіть, по черзі викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Якщо будете використовувати заморожені ягоди, як я, не потрібно їх попередньо розморожувати.
Поставте на середній вогонь каструлю з необхідною кількістю питної води, доведіть до кипіння, додайте підготовлені ягоди. Зменшіть вогонь і варіть під кришкою 3-5 хвилин.
Зніміть з вогню, відкрийте кришку, всипте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте в залежності від власних смакових переваг. Накрийте кришкою і залиште до повного охолодження приблизно на 1,5-2 години.
Настоявшийся вітамінний компот за бажанням процідіть через дрібне сито. Ароматний компот з чорної смородини, журавлини подавайте на стіл у красивих келихах. Зберігайте компот в холодильнику. В охолодженому вигляді корисний напій стане ще смачніше і насиченішим.
Приємного насолоди!
Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини в каструлі Компот із смородини Компоти